Visans Vänner i Hangö kämpar visare!

Den trettiosjätte upplagan av Nordisk Visfest i Hangö blev ett av offren för den globala coronavisruskrisen. I mänadsskiftet april/maj tog organisationsgruppen beslutet att ställa in denna sommars visfest, och alla artisters avtal upphävdes. Det var ett tungt beslut att ta, men det visade sig att det nog var det rätta. Nu har vi blickarna riktade framåt, och vi hoppas att den trettiosjätte visfesten skall gå att genomföra sommaren 2021, närmare bestämt under vecka 24, 16-18 juni. I samband med att vi meddelade artisterna om upphävande av kontrakten uttryckte vi vår önskan och avsikt att kunna göra avtal med dem för nästa sommars visfest. Så hösten får visa vad framtiden för med sig.

Vårvisan 2019

Verksamheten inom sällskapet har inte helt legat nere. Under en solig eftermiddag i maj var ett gäng på 6 visvänner och sjöng med de boende på Linjegatan på deras uteterrass. Och en eftermiddag i juni besökte en trio bestående av Ninni, Mona och Rainer äldreboendet Nova med sång på deras uteterrass. Den 3 juni höll vi knäppis och samtidigt årsmöte, där hela styrelsen återvaldes.
Veck 28 var det meningen att genomföra den årliga skärgårdsturnén, men av olika orsaker bantades turnén ner till ett besök med viskonsert i Bromarvs nya gästbåtshamn torsdagen den 9 juli.
Nattvisan konserten fredagen den 28 augusti skall vi genomföra , kl. 21.00 i Kulturmagasinet Victor, en viskonsert där vi båre sjunger för och med publiken.

Vi hoppas att vi alla håller oss friska och att världen snart blir normal igen, vad nu det kan betyda.