Nordisk Visfest i Hangö XXIX, 14 -15.06.2013

Artisterna på Nordisk Visfest i Hangö 2013.
Årets upplaga av Nordisk Visfest i Hangö är den tjugonionde i ordningen och äger rum traditionsenligt veckoslutet för midsommarhelgen, 14-15 juni 2013. Liksom senaste år så blir det två helkvällskonserter, fredag och lördag, med 4 artistframträdanden vardera kvällen. Vardera kvällen inleds konserten med uppträdande av lokala artister, och sedan är det artister från Finland och övriga norden som övertar scenen. Som traditionen  bjuder så blir det avnjutning av ’vissoppa’ efter det andra uppträdandet båda kvällarna.

Fredagskonserten 14.06. kl. 19.00
I år är det två lokala duon som inleder konserterna. Duon Mona Kallström & Tina Söderström inleder på fredagen, och dessa två har ju uppträtt tidigare tillsammans i mindre sammanhang. Tina ackompanjerar själv en del av programmet, till en del har duon ackompanjemang av Rainer Roth. Följande artist gör på fredagskvällen en efterlängtad come back på Nordisk Visfest, nämligen Thomas Lundin. Thomas, som startade sin bana som visartist som medlem i Visans Vänner i Hangö har inte uppträtt på visfesten i Hangö sedan 2003 och ser med stor förväntan fram emot att uppträda igen för ’hemmepubliken’.  Fredagskonsertens tredje artist får detta år representera den övriga Norden, så svensk/norsk/dansk/isländsk som hon är, nämligen Hanne Juul. Hon har också tidigare uppträtt på visfesten i Hangö och återvänder gärna hit. Så avslutas fredagens konsert med ’viscountry’. Mats Rådberg, som blivit känd som en country-artist uppträder med ett program som han kallar ’Country my way’. Det blir en ’Rådberg-blandning’, en bukett av starka melodier, en del som finns på skiva och en del som han inte tidigare uppträtt med. Han ackompanjeras av F&D,  två duktiga musikanter, nämligen basisten Göran ”F” Lomaeus och gitarristen Daniel ”D” Wigstrand.

Lördagskonserten 15.06. 19.00
Lördagens konsert inleds av den andra lokala duon  Rolf Lindblom & Kari Nevanperä. De har spelat tillsammans under många år, svågrar som de är, och de har specialkomponerat ett program till årets visfest som innehåller både låtar som de sjungit många gånger samt några låtar som de inte tidigare uppträtt med.  Efter Hangöduon blir det så igen en ny bekantskap för visfestpubliken i Hangö, nämligen Frida Andersson, som nu skall göra sitt första framträdande för visfestpubliken i Hangö. Som ekenäsflicka är ju Frida bekant med visfesten i Hangö där hon funnits i publiken många gånger, men denna gång skall hon och hennes gitarr erövra Kulturmagasinet. Lördagskvällens tredje artist är också han debutant på hangöscenen, Kim Stranne från Sverige. Det är alltid trevligt med helt nya, obekanta förmågor, och tidigare år har det ju visat sig att sådana okända namn gjort stor succé i Hangö. Avslutningen på lördagen blir med samma uppsättning som avslutade fredagskonserten, Mats Rådberg.

Artister

« 1 av 2 »