Nordisk Visfest i Hangö XXVIII 15-16 juni 2012

Artisterna på Nordisk Visfest i Hangö 2012 är klara.

Årets upplaga av Nordisk Visfest i Hangö är den tjugoåttonde i ordningen och äger rum traditionsenligt veckoslutet för midsommarhelgen, 15-16 juni 2012. Liksom senaste år så blir det två helkvällskonserter, fredag och lördag, med 4 artistframträdanden vardera kvällen. Dessutom har arrangören Visans Vänner i Hangö återgått till systemet att en lokal visartist inleder konserten vardera kvällen. Som traditionen också bjuder så blir det avnjutning av ’vissoppa’ efter det andra uppträdandet båda kvällarna.

Fredagskonserten 15.06. kl. 19.00

Den lokala artisten, som fått den äran att inleda årets visfest är Rainer Roth, som ju funnits med i rullorna sedan starten 1985. Han har uppträtt på visfesten flera gånger, både som soloartist och som medlem i olika grupperingar. Fredagens andra inhemska artist är Åbotrubaduren Magnus Gräsbeck, som ju också varit verksam som visartist i många år, men detta är faktiskt hans första framträdande på Nordisk Visfest i Hangö. Så har vi årets norska gäst, trubaduren Arne Kvalnes. Han är också en ny bekantskap för visfestpubliken i Hangö. Arne uppträder gärna med egna visor, men texter av Pröysen och Taube ligger också varmt om hjärtat. Som avslutning på fredagskvällens konsert kommer en svensk artist, som också han är en ny bekantskap med visfestpubliken. Bo Selinder från Luleå i Sverige tillsammans med gitarristen Andreas Eriksson är två unga män som är relativt nya i branschen, men redan tagits emot med stålande recensioner i vårt västra grannland.

Lördagskonserten 16.06. 19.00

Lördagens konsert inleds av de lokala artisterna Ika och Pigge Svenskberg. Detta par har ju gjort sig kända långt utanför Hangö med sina finurliga visor, som ju också har dokumenterats på ett par egna CD-skivor.  Efter Hangöparet blir det så igen en ny bekantskap för visfestpubliken i Hangö, nämligen Mia Moisio med vänner. Det är en kvartett som sjunger lite jazzinspirerad musik och på det sättet säkert blir ett litet annorlunda inslag på årets visfest.  Kvartetten består av Mia Moisio sång,   Christian Gull piano, Eero Paalanen bas och Patrik Björni trummor.  Sedan blir det så dags för återseenden resten av kvällen. Först Karin Kalmér, som ju uppträtt i Hangö ett par gånger tidigare, och som nu uppträder med gitarristen Hjalmar Leissner som ackompanjatör. Hjalmar har också tidigare uppträtt i Hangö, då tillsammans med sin mor, Git Magnusson. Och som avslutning på lördagens konsert har vi en artist, som efterfrågats många gånger sedan han gästade Hangö senast: Mikael Neumann är tillbaka. Återseendets glädje är ömsesidig, då Mikael förklarat, att han längtat att få komma tillbaka till Hangö, där han under sitt första besök fick uppleva så mycket gästvänlighet och varmt hjärtligt mottagande av publik och arrangörer.

Artister

« 1 av 2 »