Nordisk Visfest i Hangö XXXIV, 15 -16.06.2018

Kort reportage från fredagskvällen finns här!

Visfest Juurakko 2017

Den trettiofjärde nordiska visfesten i Hangö går igen av stapeln veckoslutet före midsommar, 15-16.06.2018, i Kulturmagasinet Victor i Östra hamnen i Hangö. Artister från Island, Norge, Sverige och Finland uppträder på Nordisk Visfest i Hangö. Som vanligt blir det två helkvällar med visor, fredag och lördag, vardera kvällen med start kl. 19.00.

Biljetter:

För fredagens visfest konsert har föreningen försökt samla unga förmågor från Hangö med omnejd.  Man har fått ihop 7-8 intresserade ungdomar, som vill inta scenen i Kulturmagasinet och uppträda inför visfestpubliken. Bland ungdomarna finns det dels sådana, som redan besitter en del scenvana, dels sådana som ännu inte har uppträtt så ofta för större publik. Arrangörerna hoppas att detta skall kunna locka in lite yngre publik till Kulturmagasinet. Det  ger ju även de uppträdande ungdomarna en chans att visa upp sig för en lite annorlunda publik än de är vana vid. Och vem vet, kanske det kan sås ett frö hos dem att bli mera intresserade av visan som genre än de varit tidigare.

Fredagens unga artister är följande: Cecilia Berglund, Ida Kallström, Jake, Lisa Gustavsson, Lilian Young, Melissa Ajosmäki, Ann-Sofi Eriksson och Fredrik Wiberg. Kvällens konsert kommer att avslutas med två artistuppträdanden: Först den svenske trubaduren Mika Olavi, som ju även han hör till den yngre generationen, och som en motpol till de unga inslagen tidigare under konserten så blir det 40-års jubilerande ”Trio Saludo” som får avsluta fredagens konsert.

Lördagens visfest konsert är sedan helt vikt för gästartister. En isländsk duo, Visur&Skvisur, samt den finska gruppen Juurakko kommer att uppträda före soppapausen, efter den blir det först den svenske trubaduren K-G. Malm, och som avslutning den norska duon ”OLD FRIENDS”. En intressant artistsammansättning, som säkert kommer att bjuda på en omväxlande helkväll i Kulturmagasinet Victor.

För att få mer information om en artist kan du trycka på deras bilder.