Vårvisan 2016

Fullsatt HSF på Vårvisan!

Visans Vänner i Hangö höll sin konsert ’Vårvisan’ på restaurang HSF inför en fullsatt restaurangsal. Konserten var en avslutning på ett seminarium som visvännerna höll fredag-lördag med sångpedagogen, vissångerskan Sara Selenius som dragare.

Visvännerna var mycket nöjda med seminariet, och samstämmigt deklarerade man att det skulle vara önskvärt med liknande seminarier lite oftare, och gärna också med samma dragare som denna gång.
Konserten på lördagskvällen annonserades som ’Helkväll med Visans Vänner’ och det blev också en helkväll. Först en viskonsert där följande lokala artister uppträdde: Efter den sedvanliga inledningen med ’Våran Visa’ drog ’Bakgårdspojkarna’ igång det hela  med pigga låten ’Häng me’ på party’, och därefter avlöste visvännerna varandra med uppträdanden, Kerstin Siggberg, Thomas Högström, Per Sarén, Maria Hujanen och Cilla Kevin, trion Tina Söderström, Mona Kallström och Rainer Roth, duon Mona och Rainer och så Ika och Pigge Svenskberg. Som avslutning på konserten uppträdde Sara Selenius med ett eget program. En trevlig, omväxlande konsert.
Efter konserten serverade restaurangen publiken på en varm smörgås, verkligt god mat!
Efter maten uppträdde ännu gruppen Bakgårdspojkarna med några sånger, och därefter spelade visvännernas eget ’husband’ upp till dans, som pågick till 23-tiden. Dansgolvet var i flitig användning.
En verkligt lyckad helkväll, som gav mersmak!