Old Friends

Steen Vidar Larsen och Öistein Rian.

Två stämmor – två akustiska gitarrer – odödliga sånger.

Under namnet ”Old Friends” har Steen Vidar och Öistein tagit sig an duon Simon & Garfunkels odödliga musikskatt. De har arrangerat låtarna enligt sina egna förutsättningar och tankar, och de framför låtarna i tvåstämmiga arrangemang med ackompanjemang av två akustiska gitarrer. De säger att de hyser en djup respekt för originalen, men att de gör dem på sitt eget sätt. De vill på detta sätt hylla duon som trollband skivköparna på 1960 och -70 talet.  De är båda två skickliga gitarrister och superba sångare, och de bjuder på några av de mest kända hitlåtarna av den världsberömda duon.

Steen Vidar och Öistein har under de senaste 30 åren tillsammans utvecklat ett brett musikaliskt samarbete. De har uppträtt förutom i de nordiska länderna i Balticum, Polen och Grekland.

I Hangö har både Steen Vidar och Öistein medverkat på Nordisk Visfest, men som duo är detta första gången de uppträder här.  Steen Vidar har besökt oss flera gånger medan Öistein medverkade i ”Trio Acoustica”  som uppträdde på visfesten 2010.

Detta är ett återseende som vi i Hangö har väntat på.